Kategorije

Klikni za IZDELEK MESECA

Naše trgovine

Naše trgovine

PE Maribor, Slovenska ulica 33

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

FOTOSPECIALISTI, spletna trgovina d.o.o.
Prisojna 5A, 1000 LJUBLJANA
Slovenska 33, 2000 MARIBOR
Slovenija
Telefon: +386 (0) 59053200
E-naslov: info@fotoshop.si

Osebni podatki in namen njihove obdelave

V kolikor se posameznik odloči prejemati naša obvestila ali nakupovati v spletni trgovini, mora opraviti registracijo na spletni strani družbe. Za nakup oz. oddajo naročila v spletni trgovini, mora posameznik izpolniti registracijo/prijavo na spletni strani foto-shop.si. S potrditvijo se družbi Fotospecialisti d.o.o. posredujejo vsaj naslednji podatki:

  • Ime
  • Priimek
  • Naslov
  • Elektronski naslov

Kontaktne podatke, posredovane ob registraciji ali prijavi potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami. V primeru, da nam vaših podatkov ne posredujete, vašega naročila ne bomo obdelali oziroma ne boste deležni informacij o ponudbi naše spletne trgovinezlata. Spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravnamo z njimi skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

V našem spletnem informacijskem sistemu obstajajo povezave na zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na Fotospecialisti d.o.o. Za te povezave ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov.

Da bi ohranili natančnost osebnih podatkov, zagotovili njihovo ustrezno uporabo, preprečili nepooblaščen dostop do njih ali preprečili njihovo razkritje, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov.

Soglasje

Posredovane osebne podatke obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete z izjavo preko elektronske pošte na naslov: info@gotospecialisti.si. V primeru umika soglasja, vaših podatkov ne bomo uporabljali več. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov GDPR imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa, pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter spremenite.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na e-naslovu: info@fotospecialisti.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

Čas hrambe osebnih podatkov

Družba Fotospecialisti d.o.o. hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja ponudb oziroma za izvedbo spletnega nakupa in boljše uporabniške izkušnje, na katere ste se prijavili oz. naročili.

V primeru, da ne želite več prejemati naših vsebin in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu družbe Fotospecialisti d.o.o. blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo. V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, osebne podatke bomo izbrisali po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so datoteke, ki shranjujejo nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov. Omogočajo dostop do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Njihovo shranjevanje je mogoče omejiti ali onemogočiti.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki imajo temeljno vlogo pri zagotavljanju uporabniku prijaznih spletnih storitev. Omogočajo najpogostejše funkcije e-poslovanja in hitrejšo ter enostavnejšo interakcijo med spletnim uporabnikom in spletno stranjo. S pomočjo piškotkov si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, zato je brskanje po spletnih straneh bolj učinkovito in prijetno. Razlogi za uporabo piškotkov so naslednji:

  • shranjevanje podatkov o stanju in podrobnostih prilagoditvah posamezne spletne strani
  • pomagajo pri izvajanju spletnih storitev spletne trgovine,
  • pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd.

Več informacij o priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov in smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov najdete tukaj.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče identificirati in ne morejo poškodovati vašega računalnika ali elektronske naprave s pomočjo katere dostopate do spleta. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

V primeru, da želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, jih blokirati ali izbrisati, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Večina spletnih brskalnikov omogoča, potrditev ali zavrnitev piškotkov ob obisku strani, potrditev samo določene vrste piškotkov, ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.